Inför skolstart ht 2019

Publicerad 13 aug, 2018

Om ett år startar undervisningen på Östra skolan. Följande kommer, i stora drag, ske fram till dess:

Under senare delen av 2018 kommer samtliga som står i kön få ett brev med information samt möjlighet att bekräfta sin plats i kön. Ht 2019 kommer vi ta in en förskoleklass, en åk1, 2, 4, 5, två åk7 samt en åk8. De som väljer att bekräfta sin plats antages till skolan efter kötid och kommer under våren kontaktas av rektor för att få ytterligare information kring skolstart. Det kommer även att genomföras överlämningar med de skolor som vi tar emot elever från samt enskilda samtal med elev och vårdnadshavare för att starten vid Östra skolan ska bli så bra som möjligt.

Lärare och övrig personal ska rekryteras med målsättningen att detta ska vara klart så klasserna kan träffa sina mentorer vid ett möte under försommaren.

Därtill ska så klart lokalerna i etapp 1 färdigställas, inklusive utemiljö och zoner för hämta/lämna, cykelparkering mm.

Har du frågor kring uppstarten, kika gärna under fliken "Frågor och svar", - "Så här fungerar det".