Frågor & Svar

Östra skolan är en fristående grundskola som ägs och drivs av koncernen CIS Kalmar AB. Vi är ett lokalt företag med säte i Kalmar och driver sedan 2000 gymnasieskolan CIS samt grundskolorna Södra skolan och Västra skolan. Här har vi samlat de vanligast förekommande frågorna för att underlätta för dig att förstå hur vår skola fungerar. Är det något som du inte finner svar på vill vi att du hör av dig så hjälper vi dig.

Regelverket för fristående skolor är detsamma som för de kommunala skolorna och som elev och förälder har ni samma rättigheter till en god utbildning. Vi stannar dock inte där utan anstränger oss till det yttersta för att våra elever ska trivas och utvecklas tillsammans med varandra.

Frågor och svar om de nationella reglerna finner du här

Frågor och svar om Östra skolan finner du i menyn till väster.